Anne (28 november 2014) fotograaf: Beeld-Moment

Anne Verstappen

Mijn levensverhaal vertel ik je op deze manier, in de hoop dat jij je ergens in kunt herkennen. Al de moeilijke omstandigheden en de weg die ik daardoor gegaan ben, hebben mij geholpen om meer in mijn kracht te komen, te groeien als mens en vooral ook om compassie te kunnen hebben met een ander.
En dat gun ik jou ook!

In 1965 geboren in Helmond. Opgegroeid op een boerderij in een klein dorp. Al in mijn jeugd waren er moeilijke omstandigheden, waaronder vader vroeg overleden, moeder overspannen en ik zelf veel ziek. Hierdoor ben ik al jong bij hulpverleners terecht gekomen, regulier en alternatief.
Na het VWO heb ik Hogere Informatica gestudeerd en een aantal jaren in de automatisering gewerkt. Maar al na een paar jaar bleek dat ik dat niet wilde blijven doen.

Door gebeurtenissen die een heftige impact hadden op mijn leven, moeder overleden en scheiding van mijn relatie, heb ik op mijn 28e opnieuw hulp gezocht. En de ontdekkingstocht over het leven die toen begon, duurt nog steeds voort. Oude belevingen van sexueel misbruik kwamen boven, die herinneringen waren verdrongen geweest.
Gedwongen door problemen, een andere weg gezocht en een pad gevonden dat me zoveel blijer heeft gemaakt, zoveel meer over het leven heeft geleerd. En, het allerbelangrijkste, het heeft er voor gezorgd dat ik veel beter voor mezelf kan zorgen en mezelf meer ben gaan lieven. Liefdevol met jezelf omgaan is zo ontzettend belangrijk.

De weg van de ervaringen in mijn leven, zelf therapie krijgen, cursussen en workshops volgen over bewustzijnsontwikkeling, sjamanisme en andere natuurlijke geneeswijzen, heeft me gevormd tot de mens die ik nu ben. Andere thema's die ook een grote rol in mijn leven gespeeld hebben zijn: een jarenlange kinderwens die niet vervuld is geraakt en kanker in mijn baarmoeder. Verder werk ik nog steeds aan het beter in balans laten komen van mijn lijf, onder andere met voeding.
En mijn innerlijke groei blijft lekker doorgaan. Ik zeg wel eens, dat de beste leerschool het leven zelf is.
Om mijn werk te willen benoemen, ben ik gaan voelen dat ik een eigentijdse eigen-wijze medicijnvrouw geworden ben.

Nu ben ik al weer jarenlang getrouwd met mijn vrouw Anja en genieten we samen van onze wollige kinderen, Fairy en EJ (Elzia Jane).

poes Fairy (6K) hond
          Elzia Jane (18K)